1 op 5 huishoudens heeft tv met internet

In Nederland had in 2012 1 op de 5 huishoudens een televisie met internettoegang. Hiermee zijn de tv’s met internet, ook wel connected-tv genoemd, bezig met een flinke opmars. Digitale televisie blijft ook groeien in Nederland. Inmiddels heeft 70% van alle Nederlandse huishoudens digitale televisie.

Het hebben van een televisie met internettoegang lijkt inkomensafhankelijk te zijn. Van alle huishoudens uit de hoogste inkomensgroep, heeft 1 op de 4 een connected-tv. In de laagste inkomensgroep is dit ongeveer 1 op de 6.

Of mensen wel of niet digitale televisie of connected-tv hebben, is ook afhankelijk van de gezinssamenstelling. Zoals in de tabel hieronder te zien is, hebben vooral paren met kinderen digitale tv en een televisie met internettoegang.

Het is niet bekend in welke mate mensen gebruik maken van de mogelijkheden van hun connected-tv. Uit eerder onderzoek bleek dat mensen nog niet veel surfen via hun televisie, omdat ze niet op de hoogte zijn van alle functies van hun televisietoestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *