Netflix? Dan een Internet Only pakket

Geplaatst op 21 maart 2016
Kijk jij alleen nog via Netflix naar films en series? Kies dan Internet Only

Kijk jij alleen nog via Netflix naar films en series? Kies dan Internet Only

Het lijkt vooral onder jongeren en jong volwassenen (tot 30 jaar) een trend: tv kijken via Netflix. Het traditionele kijken maakt plaats voor on demand televisie waarbij jij als kijker volledig ‘in control’ bent. Netflix is pas sinds 2013 in Nederland maar lijkt al wel de dominante manier van on demand televisiekijken geworden. Voor 8 euro per maand kijk je onbeperkt je favoriete films en series.

En nu blijkt dat er steeds meer mensen voor kiezen geen televisie-abonnement via een provider meer af te sluiten. Men kijkt via Netflix – online en op verschillende apparaten – televisie. Blijft de populariteit groeien? Dan zouden providers als KPN en Ziggo wel eens voor grote problemen kunnen komen te staan.

Wat is Netflix?

Eigenlijk is het ‘gewoon’ een streamingdienst waarmee je zonder een bestand te downloaden de film of serie direct kunt bekijken. Hier is uiteraard een degelijke internetverbinding voor nodig maar daar heeft vrijwel iedereen tegenwoordig de beschikking over. Netflix is overgewaaid uit Amerika waar het enorm populair is. Na de VS kwam het naar Engeland om via Scandinavië naar Nederland te komen in 2013. Anno 2016 is de dienst bij ons erg populair en moeten providers hierop anticiperen om klanten binnen te houden.

Netflix heeft een breed aanbod van films en series. Hier zitten de internationale kaskrakers tussen maar ook Nederlandse films. Netflix leert van je kijkbedrag en geeft je suggesties op basis van je historie. Om je beter van suggesties te kunnen voorzien, vraagt de dienst je content te beoordelen. Zo worden de suggesties nog relevanter.

Netflix is interactief en op meerdere apparaten te gebruiken. Stop je halverwege een film of serie? Dan kan je deze later op een ander apparaat doorkijken. Pauzes worden onthouden en er kan tussen apparaten worden gesynchroniseerd.

Toekomst providers

Genoeg over Netflix maar de dienst is ‘disruptive’. Met andere woorden: de markt wordt er in korte tijd hevig door veranderd. Providers moeten hier snel op inspelen en de focus verleggen naar internetpakketten of naar betere televisie. Maar de verwachting is dat ze jongere klanten in de toekomst steeds minder kunnen boeien met de huidige televisieproposities.

Ziggo en KPN lijken in te zetten op exclusieve content: televisieprogramma’s die speciaal voor deze providers worden geproduceerd en alleen bij deze providers te bekijken zijn. Maar of deze content zo aantrekkelijk wordt dat je er een televisie-abonnement voor afsluit, moet nog maar blijken. De kans is miniem dat de content in de buurt komt bij die van Netflix.

Kijk jij ook steeds meer televisie via Netflix? Dan is een degelijk Internet Only pakket vaak voldoende. Het scheelt je maandelijks aardig wat geld en je kijkt geen reclame meer…

4 gedachten over “Netflix? Dan een Internet Only pakket”

  1. Beste J. Koole,

   Wij zijn geen provider maar bieden alle providers aan. Wij vergelijken ze met elkaar.
   Geen KPN? Er zijn gelukkig alternatieven. Ziggo bijvoorbeeld. Deze provider levert snel internet, HDTV en goedkope telefonie. En kent nu een gunstig actietarief.

 1. Ik heb op het moment een internet only pakket bij Cernet, tv via KNIPPR en ook nog Netflix. heerlijk deze vrijheid.
  totale kosten per maand minder dan Ziggo of KPN.
  Het grappige is zelfs dat Cernet Netflix in cobinatie met KNIPPR heeft geadviseerd, gezien ik meer films kijk dan traditioneel tv en als ik wat wil kijken via de traditionele tv het heel beperkt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar overzicht

Er wordt nu gezocht naar de beschikbaarheid op jouw adres.

Dit kan tot 20 seconden duren
(afhankelijk van je internetverbinding).